Kas

''Mezopotamya'nın Işıldayan Zarafeti'' adlı defilede, geçmişten geleceğe açtığımız pencereden Mardin, Siirt ve Şırnak yöresine ait geleneksel giyim kültürü esas alınarak tasarım ve üretim bölümümüzün hünerli ellerinde hayat bulduğu birbirinden nadide 24 geleneksel kıyafetin defilesi gerçekleştirildi.

Kas

MEB Personel Eski Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN, Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Ufuk ÇETE ve beraberindeki misafir ile  kurumumuzu ziyaret etti.

Haz

Artuklu Kaymakamlığı ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Dönüşümle Düşle" Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesi Tanıtım Gecesi'nde yerimizi aldık.

Haz

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikinci kez kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleşen "Zanaat ve Halk Sanatları" sergisinin açılışı, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sn. Mahmut DEMİRTAŞ'ın kıymetli eşleri Beyhan DEMİRTAŞ Hanımefendinin katılımıyla gerçekleşti.

Enstitü bünyesinde faaliyet gösteren Gümüş-Telkâri atölyesi, Taş İşleme/ Taş Oyma atölyesi, Çinicilik atölyesi, El Dokuma / El Nakışı atölyelerinin ürün yapımı uygulamalarıyla birlikte 2 yıllık öğretim programlarından olan Kızıltepe Moda Tasarım Teknolojisi ve Dekoratif El sanatları, Derik Kuyumculuk Teknolojisi ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Mazıdağı Moda Tasarım Teknolojisi öğrencilerinin ürün tanıtımı ve sunumları etkinliğe zenginlik kattı. 2 yıllık öğretim programlarından mezun öğrencilerin kep atma törenine de yer verilen sergide Mardin'in unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ustalarının yer alması büyük memnuniyetle karşılandı.

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin DEĞER, etkinlik kapsamıyla ilgili olarak "1-7 Haziran tarihleri arasında Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak hayat boyu öğrenme kurumlarını tanıtmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla ülkemizde kutlamalar yapılmaktadır. Mardin Olgunlaşma Enstitüsü olarak 1-7 Haziran tarihleri arasında kurum binamızda devam edecek olan etkinliklerde misafirlerimize Enstitümüzün tanıtımı ve 2 yıllık öğretim programlarımıza ilişkin bilgiler aktardık. Atölyelerimizde yapılan çalışmaları halkımızın yerinde görmesini sağlayarak katılımcılara uygulama imkanı vermeye çalıştık. Programımızın zenginleşmesi için canı gönülden destek veren herkese ve etkinliğe katılan tüm halkımıza teşekkür ederim." sözleriyle etkinliğin anlam ve önemini dile getirdi.

May

Enstitümüzün ev sahipliğinde Yedullah ÖNAL'ın "Mücevher - H-at- 2 İnançlar Medeniyetler & Sentez" resim sergisinin açılışı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali AZ, Mazıdağı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet AKTUMUR, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür İşler Daire Başkanı Abdurrahim ŞAHİN ve Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp DEĞER katılımıyla gerçekleşti.

Haz

'Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim' sloganı ile bu yıl ilk defa kutlanmaya başlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında planlanan etkinliklerin Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleşen programı, Mardin Vali Yardımcısı Gürsel TEMURÇİ'nin katılımı ile gerçekleşti.

İKİ AŞK: GÜMÜŞ VE TAŞ SANAL ÜRÜN SERGİSİ

GÜNÜN DEĞERİ (AZİZ SANCAR)

"Minyatür Kadın Kıyafeti" (Kuyumculuk Teknolojisi)