T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / ARTUKLU - Mardin Olgunlaşma Enstitüsü

MARDİN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDE NASIL ÇALIŞABİLİRİM?

  MARDİN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDE İŞE ALIM SÜRECİ NASIL YÜRÜTÜLÜR?

         Bakanlığımıza bağlı olgunlaşma enstitüleri, kültürel değerleri ve geleneksel sanatları araştıran, özelliklerini bozmadan geliştiren, arşivleyen, gelecek kuşaklara aktaran, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtımını sağlayan, bünyesinde araştırma, tasarım, tanıtım ve pazarlama birimleri bulunabilen, sanatsal ağırlıklı eğitim ve üretim çalışmalarını birlikte sürdüren, kurs programlan ve her türlü yatay ve dikey geçişlere elverişli denklik programlan uygulayarak belge almayı sağlayan eğitim kurumlandır.

             Olgunlaşma enstitüleri eğitim öğretim, araştırma, tasarım ve üretim, tanıtım ve pazarlama bölümlerinden oluşmaktadır. Öğrencisi olmayan bu bölümlerde proje/tema uygulamaları kapsamında Bakanlık onayı ile ücretli usta öğretici çalıştırabilmektedir. Ulusal ve uluslararası tanıtım etkinliklerinde kullanılmak üzere proje ve tema çalışmalarında görevlendirilecek usta öğreticilerde öncelikle alanında daha nitelikli beceriler aranmaktadır. Bu nedenle proje/tema veya iki yıllık program kapsamında görevlendirilen usta öğreticilerin görevlerini etkili ve verimli şekilde yapabilmelerini temin etmek amacıyla söz konusu görevlendirmelere ilişkin iş ve işlemler, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleşmektedir.

            Olgunlaşma enstitülerinde proje/tema kapsamında ek ders karşılığı görevlendirilen usta öğreticiler 15923718-10.06.01-e.15604032 29.08.2019 sayılı genelgeye göre alınmaktadır. GENELGENİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ  

YILIN HANGİ DÖNEMLERİNDE BAŞVURU ALINIR?

           Olgunlaşma Enstitüleri Mardin diğer bütün örgün eğitim - öğretim programları gibi her yeni yılın eğitim - öğretim yılı başlangıcında usta öğretici ve öğrenci başvuruları almaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

          Proje/tema veya iki yıllık program kapsamında gerçekleştirilen usta öğretici görevlendirmeleri alan/dal bazında beceri sınavında alınan puan üstünlüğüne göre yapılmaktır. Beceri sınavı başvurusu için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

1-     Nüfus cüzdan fotokopisi,

2-     İki adet vesikalık fotoğraf,

3-     Adli sicil kaydı,

4-     İlgili alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sanatkâr/icazet belgesi,

2 yıllık olgunlaşma enstitüsü belgesi,

4. seviye mesleki yeterlilik belgesi, ustalık belgesi, meslek lisesi diploması, ön lisans diploması, lisans diploması, yüksek lisans diploması veya  doktora diploması bulunan kişiler başvurabilecektir.

5-     Oryantasyon eğitim belgesi.

6-     Sağlık Raporu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2021 - Güncelleme: 26.04.2022 11:10 - Görüntülenme: 1160
  Beğen | 0  kişi beğendi